livet leker

och det går fort fram! sommarjobbet är bäst, vädret är bäst, helgerna är bäst, tiden från 16.00 till 22.00 på vardagskvällarna är king, studenten var bäst, balen var lite knäpp och bäst den med. Det är all info jag har.


ungefär 1 % av bilderna från balen blev okej. Antingen surade mikke över att han inte visste vilken pose han skulle ha. Eller så surade jag över samma sak. Eller så sa vi: nu då, nu gör vi en snygg pose och just på det där nu dååååå råkade bilderna tas. Trots att vi båda är slafsiga och lite halvfula så gjorde vi det ändå bra! En sak vet jag, balen, balkläder och balsmycken kan inte fjäska in sig på mig. Jag kommer alltid ta avstånd!

anderstorpsskolan

Jag hade inte fattat ännu att det var sista gången. I torsdags var sista gången jag gick på och även tillhörde anderstorpsskolan. Nu sitter jag här, för att ta med mig allt skolarbete jag genom gymnasietiden beklagat mig över. tänk att min gymnasietid bara var några 100 worddokument som så enkelt bara kan flyttas över till ett 7 centimeters fickminne. Så fjuttigt och så fånigt. Men till alla dessa worddokument hör så mycket annat. Tårar, glädje, kompisar, glädjeskutt, skratt, skolmat, godis, skåp och allt annat. Jag inser nu när jag sitter här, på anderstorpsskolan att jag inte tillhör den längre. Den brukade vara livad och glad, ledsen och mörk. Idag är den bara tyst och ensam. Som att någon bara har dragit sina vingar över skolan och elever och lärare följt med i vinden. Den där vinden tänkte jag bara följa nu, till nästa fas i livet, det så kallade LIVET. För det är nu allting börjar.



Första steget in i gymnasiet hade just tagits här. Här hade inte ett worddokument hunnit skrivas. Nu tar jag mina 100dokument och lämnar gymnasiet, för gott, med stegen riktade framåt.

televisionshatet

Jag vet inte många gånger som jag satt mig ner i soffan för att titta på tv. Om jag väl gör det är det för att jag antingen ska umgås med familjen som tittar på tv, se på en film eller sova framför tv:n för att den fungerar som ett sömnmedel.
Jag har få gånger lagt upp en kväll för att titta på tv.  Jag har inte många gånger avbrutit en aktivitet för att titta på tv. Jag har heller aldrig kollat i ett tv: blad och planerat mitt tv: tittande. För mig är detta helt sjukt. Något som jag själv itne förstår mig på. Jag har tittat på robinson den här säsongen, det har för mig varit en social och mysig grej. Att göra det en gång i veckan. Men att unga människor tittar på tv varje dag? har flera serier dom följer och såpor som dom inte får missa, jag fattar det inte. Kanske för att jag levt med kanalerna 1,2, 4 fram tills för tre år sedan. Kanske för att det som går på tv mest är skräp.
Idag fick jag nog. Slog på femman för att somna till det. Vad ser jag?
Ett program som handlar om att paris hilton vill hitta en ny bästis. Jag orkar inte ens kommentera.
 Det här är så nära pinsamt som det kan bli. Inte pinsamt för Paris, hon är ju smart som lyckas lura folk att titta på hennes skräp. Dom det är pinsamt för är de som har så lite till liv att de faktiskt följer denna serie.

visst är livet underbart

när alla 3:or på anderstorpsskolan är utklädda till ninjas en måndagmorgon kl 8
när rektorn blir omringad av flygande vattenballonger trots att hon förklarat att det är strängt förbjudet
när fordons är uppkäftiga och sprutar med slangar trots att dom går i ettan
när man kan sätta sig brevid främmande människor i matsalen och glo
när man kan spruta ner tjejer och få dom att fly så att man kan ta deras sittplats
när korridoren är ett hav av svartklädda människor och man pratar med alla utan att man vet vem någon är
när lärarna beslagtar ens vattenpistol
när rektorn inför regler för varje dag. måndag: NI MÅSTE VISA ANSIKTET, MUNNEN SKA VARA FRAMME tisdag: INGEN MASKERING FÖR ÖGONEN, ÖGONEN MÅSTE SYNAS

dagens höjdpunkt var ändå:
Jag ber historialäraren säga mitt historiabetyg.
- BOKEN MOT BETYGET; JAG VILL HA DIN BOK, DIN HISTORIABOK
- öhh jaha jag ska bara hämta den, ska jag komma tillbaka hit eller?
- JA TRÄFFS HÄR
Jag går till skåpet, gräver långt in för att hitta boken. Ser hur någon står och stirrar. Bakom mig hör jag.
- MVG
- vaaa?
- tresiffrigt, JAPP
- är du dum? hur har du kommit fram till det som?
- MUNTLIGT, SKRIFTLIGT, bra
Han irrar iväg bort från skåpen. Tummen upp.
- HEJDÅ
- jaha men vänta ööhh, hejdå? tack?

vissa lärare slutar man aldrig förvånas av!!! särskilt inte när dom säger att man ska komma till ett ställe, sedan följer efter en och har betygssnack i korridoren.

RSS 2.0