att städa efyran

Med gula västar och gula soppåsar vandrar vi, jag och pappa längs efyran. Från fällbäcken upp till Solbacken. Steg efter steg. Var tredje sekund stannar vi och plockar upp ett skräp. Det är soligt och det känns som att man gör nytta. Det känns som att på något sätt rengöra, hjälpa till och rädda jorden.  Rädda jorden från plast, onödig plast som marken förgäves kämpar för att få förmultnat. Man inser sånna här gånger, när Skellefteå skidklubb anordnat skräpplockning hur mycket onödigt som produceras. Tre sorters påsar av Haribo- godispåsar. Några sura, några söta, några salta. I diket ligger cocacolapappersmuggar som på ena sidan blekts av solen och på andra sidan är lika röd som i affären. Så mycket onödiga färgämnen som bara vips kan blekas bort? Så mycket ämnen, onödiga ämnen det finns i allt. tänk om vi bara kunde sluta producera. Visst skulle jorden vara mycket vackrare på många sätt då?

De som står mest för nedskräpning måste jag säga är rökare och snusare. Var 5:e meter ligger ett ciggpack eller en snusdosa? Varför ens kasta ut dom genom bilfönstret?

jag måste ju säga att man hittar roliga saker också. Tillsammans, jag och pappa hittade 10 st övningskörningsskyltar, 7 arbetshandskar och några leverpastejspaket. Var tog övingskörarnas försiktigthet vägen, här flyger det skyltar överallt. Vem tusan äter leverpastej i bilen, blir sedan mätt och snör ut paketet genom fönstret? och var kommer arbetshandkarna ifrån? har det varit utförsäljning och folk har insett att, ooj jag köpte visst bara för det billiga priset, vi kastar ut dom genom fönstret iså vi blir av med dem!

En lärorik måndagskväll måste jag säga!

Kommentarer
Postat av: Mikey

Om man nu ska försöka vara lite positiv, tänk så många som passerar där på ett år. 50 000 bilar/förare och många av varje dag på ett helt år. Passerar säkert några miljoner bilar där på ett år så att det hamnar lite skräp där är väl inte så konstigt :P

2009-05-27 @ 23:58:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0